یک لبخند زیبا و جذاب، وسیله موثری برای برقراری ارتباط با سایر افراد و نفوذ در دل های آنها است، گفته شده است که یک لبخند دل نشین و ایده آل حتی از آرایش کردن هم تاثیر بیشتری دارد، اما سوال مهم این است که؛ لبخند ایده آل و بی نقص چه ویژگی هایی دارد و چگونه می توانیم به آن دست پیدا کنیم؟ بلی با ارتودنسی ژنژیوکتومی.
هدف مهم دندان پزشکی زیبایی، اصلاح طرح لبخند است؛ یعنی متخصص زیبایی به کمک روش ها و ابزار گوناگون، می کوشد مشکلات دندان ها و لثه افراد را رفع کند، و به آنها یک لبخند بی عیب و نقص هدیه دهد.
ممکن است هنگام فکر کردن روی اعضایی از صورت که روی لبخند ما تاثیر می گذارند، اولین چیزی که به ذهن شما می رسد دندان ها باشند؛ اما باید بدانید که در کنار دندان ها لثه های ما، یعنی پوشش صورتی رنگ ریشه دندان ها نیز بسیار روی کیفیت لبخند ما تاثیر می گذارند.
اصولا برای داشتن یک لبخند ایده آل و بی نقص؛ دندان ها باید خوش رنگ، مرتب و بدون فاصله، و متناسب با چهره ما باشند؛ به علاوه هنگام لبخند زدن نباید تاج دندان بیش از معلوم باشد، این اتفاق به علت تحلیل رفتن لثه ها انجام می شود که چون لثه از بین رفته، ریشه دندان ها مشخص خواهند شد، نکته بسیار مهم دیگر این است که هنگام لبخند زدن، تنها باید یک یا دو میلی متر از لثه های ما مشخص باشند، در غیر این صورت لثه ها بیش از حد نمایان می شوند، طول تاج دندان ها کوتاه تر از حالت عادی به نظر می رسد، و چنین لبخندی اصلا زیبا و ایده آل نیست.
به لبخندی که در آن لثه ها بیشتر از حد نرمال مشخص می شوند، و نسبت لثه به طول تاج دندان بیشتر است، لبخند لثه ای می گویند؛ این نوع از لثه یک گونه طبیعی از آناتومی انسان است؛ و اگرچه کسانی که لبخند لثه ای دارند با مشکل خاصی روبه رو نمی شوند و آسیبی به دندان های آنها وارد نمی شود؛ اما چنین لثه هایی به لبخند آنها ظاهر خوبی نمی دهد و در نتیجه اعتماد به نفس این افراد کاهش پیدا می کند و زیبایی چهره آنها به خطر میوفتد.
در بیشتر مواقع لبخند لثه ای، جنبه وراثتی و ژنتیکی دارد، یعنی افراد به صورت مادرزادی این مشکل را به ارث می برند.
همچنین در اثر مصرف بعضی از داروها، ممکن است لثه ها دچار هایپرپلازی یا رشد بیش از حد طبیعی شوند.
گاهی به دلیل بیش فعال بودن عضلات لب، هنگام لبخند زدن لب ها بیش از حد بالا می روند، که این امر باعث نمایان شدن قسمت زیادی از لثه های فرد می شود.
همچنین تغییرات رشدی استخوان فک بالا و رشد بیش از حد استخوان در سطح خارجی استخوان فک بالا نیز می تواند باعث به وجود آمدن لبخند لثه ای شود.
درمان لبخند لثه ای به کمک روش ارتودنسی دندان:
در این روش، متخصص ارتودنسی به کمک براکت ها و سیم های ارتودنسی، دندان های بیمار را قدری به سمت خارج هدایت می کند؛ تا با معلوم شدن بخش بیشتری از تاج دندان ها، زیاد بودن بافت لثه جلب توجه نکند؛ البته این درمان در صورتی کاربرد دارد که بیمار همزمان مشکلاتی مانند بهم ریختگی دندان ها یا فرورفتگی آنها را داشته باشد.
این درمان، یک عمل جراحی نسبتا راحت است که به سرعت انجام می گیرد، و به کمک لیزر می توان اضافات لثه را برش داد.
یک روش مناسب و قابل اطمینان برای اصلاح لبخند لثه ای، جراحی افزایش طول تاج دندان است؛ برای انجام این عمل ابتدا جهت کاهش درد ناشی از عمل، برای بیمار بی حسی موضعی انجام می شود، سپس بافت نرم لثه از روی استخوان زیرین آن با دقت برداشته می شود، در انتها لثه بیمار فرم داده می شود و ظاهر طبیعی به خود می گیرد، به این ترتیب هم لبخند لثه ای اصلاح می شود، هم طول تاج بلندتر و طبیعی تر می گردد.
اگر بخواهیم به طور خلاصه ژنژیوکتومی را تعریف کنیم، به جراحی برای حذف بافت لثه اضافی و آسیب دیده، ژنژیوکتومی می گویند. ضرورت انجام این روش زمانی آشکار می شود که بافت لثه از روی دندان بیمار کنار رفته و در نتیجه پاکت های عمیقی بین دندان و لثه بیمار تشکیل شده است، که همین اتفاق باعث بروز عفونت و التهاب در لثه های بیمار می شود. در این روش لثه برداشته شده، و فرم داده می شود تا پاکت بین دندان ها و لثه برطرف شود.
اگرچه در اصل از این روش بیشتر برای درمان بیماری های لثه ای استفاده می شود؛ اما امروزه دندان پزشکان از ژنژیوکتومی برای اصلاح مشکل لبخند لثه ای نیز استفاده می کنند.
منبع: healthline