سوال مشترک خیلی از افراد این است، ارتودنسی دندان تا چه سنی جواب میده ؟ بهتر است تا 7 سالگی کودک ارزیابی ارتودنسی انجام دهید. متخصص ارتودنسی دندانپزشکی با آموزش های اضافی است که متخصص در تراز كردن و صاف كردن دندان ها است. بهترین زمان برای تهیه بریس های دندانی برای کودک شما بستگی به شدت و علت نامرتب بودن دندان های کودک شما دارد.
به طور سنتی، درمان با بریس های دندانی از زمانی آغاز می شود که کودک بیشتر دندان های شیری (اولیه) خود را از دست داده است و اکثر دندان های بزرگسال (دائمی) در آن رشد کرده اند، معمولا در سنین 8 تا 14 سالگی، در صورت نیاز به درمان در این مدت، مراقبت های رهگیری یا پیشگیری می تواند از رشد کودک شما برای هدایت نتیجه مورد نظر همزمان با رشد استفاده کند.
در واقع برای انجام ارتودنسی محدودیت سنی زیادی وجود نداشته و این امر مستلزم نوجوان و یا کودک بودن نیست. ارتودنسی دندان در مواردی کاربرد دارد، که دندان های فرد در زاویه درست و فاصله مناسب از هم رویش نکرده باشند، در بعضی افراد دندان ها ممکن است خیلی نزدیک به هم، یا روی هم رویش پیدا کنند و بدین ترتیب نامرتب و شلوغ خواهند بود. چنین شرایطی نیاز به درمان ارتودنسی را ایجاد می نماید .
در صورتی که شما دارای یک پایه فک قوی و لثه های سالم هستید شاید بدون اغراق بتوان گفت ارتودنسی دندان حتی در سنین بالای میان سالی هم بتواند مشکلات دندانی افراد را برطرف کند. درمان ارتودنسی دندان می تواند تفاوت زیادی درظاهر و به خصوص لبخند افراد بوجود بیاورد. مشکل خاص شما ممکن است با یکی از انواع مختلف ارتودنسی بر طرف شود که با مشورت با ارتودنتیست یکی از روش های ارتودنسی برای شما انتخاب می شود .
بهتر است بدانید كه تا زمانی كه دندان در دهان فرد وجود دارد، میتوان درمان ارتودنسی را انجام داد. بنابراین سن مناسب ارتودنسی و سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان را به طور دقیق نمیتوان مشخص کرد؛ همانطور که ارتودنسی در سن 30 سالگی ممکن است، ارتودنسی بالای 30 سال نیز قابل انجام است و پاسخ سوال آیا ارتودنسی در سن 40 سالگی امکان پذیر است نیز، بله است. البته مشخصا سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان را میتوان دقیقتر بررسی و آن را مشخص کرد. انجمن ارتودنسی آمريكا توصیه میکند كه اولين ویزیت ارتودنسی با مشاهده اولين مشكل ارتودنسی انجام شود. همچنین، اين معاينه بايد قبل از 7 سالگی توسط دکتر متخصص ارتودنسی کودکان انجام شود.
در حدود 7 سالگی، کودکان ترکیبی از دندان های شیری و اولیه دارند. معاینه هنگامی که دندانهای دائمی جای دندان های شیری را می گیرند و با رشد صورت و فک، اطلاعات زیادی را به متخصص ارتودنسی می دهد، اگر مشکلی وجود داشته باشد، یا اگر مشکلی در حال پیشرفت است، متخصص ارتودنسی شما می تواند به شما در مورد توصیه شدن درمان، زمان شروع، نوع شکل گیری درمان و تخمین آن به شما مشاوره دهد.
در صورت شناسایی مشكل، احتمال دارد كه متخصص ارتودنسی رویكرد انتظار و دیدن را داشته باشد و رشد و نمو كودك را به طور دوره ای بررسی كند، در صورت نیاز به درمان، می تواند در سن مناسب کودک شما آغاز شود.
ارتودنتیست ها متخصص مراقبت های ارتودنسی هستند، اما برخی از دندانپزشکان عمومی و دندانپزشکان کودکان درمان ارتودنسی را ارائه می دهند. مانند دندانپزشکان عمومی و کودکان، متخصصان ارتودنسی از دانشکده دندانپزشکی فارغ التحصیل می شوند. برخلاف دندانپزشکان عمومی و کودکان، کسانی که مایل به ارتودنسی هستند باید پس از دانشکده دندانپزشکی تحصیلات خود را ادامه دهند و یک دوره دو تا سه ساله ارتودنسی را با موفقیت در یک برنامه دستیاری ارتودنسی معتبر گذرانند.
این آموزش های اضافی آنها را به عنوان متخصص ارتودنسی و ارتوپدی دندان مصنوعی واجد شرایط می کند؛ به عنوان متخصص، متخصصان ارتودنسی دامنه عمل خود را فقط به ارتودنسی محدود می كنند. متخصصان ارتودنسی با توجه به تحصیلات و دامنه عمل به عنوان متخصصانی که از مهارت و تجربه لازم برای لبخند سالم و زیبا به کودک شما برخوردارند، دارای شرایط منحصر به فردی هستند.
متأسفانه، دندان های کودک شما رشد نمی کند و رشد می کند. فضای موجود برای دندان های جلویی دائمی با رشد دندان افزایش نمی یابد. برای اکثر افراد، بعد از ورود دندان های آسیاب دائمی (12 ساله)، فضای کمتری نیز برای دندان های جلو وجود دارد. مشکلات ارتودنسی درمان نشده ممکن است بدتر شده و با بزرگتر شدن کودک، درمان آن دشوارتر شود. مشکلات درمان نشده ممکن است منجر به پوسیدگی دندان، بیماری لثه ، شکستگی دندان های جلویی و از دست دادن بافت استخوانی شود که دندان ها را در جای خود نگه دارد.
در صورتی که دوره ی درمان ارتودنسی در سنین پایین تر زیر نظر متخصص ارتودنسی شروع شود سبب خواهد شد تا در سنین بالاتر از آسیب های جدی تر جلوگیری شود و هم چنین درمان در سنین نوجوانی در زمان کوتاهتر و آسان تر امکان پذیرد؛ علاوه بر تمام موارد درمانی، ارتودنستی در کودکان باعث ایجاد اعتماد به نفس می شود. ارتودنسی سبب می شود تا مشکلات و بیماری های دیگری که به سبب ناهنجاری های دهان و دندان در فرد ایجاد شده است بهبود یابد و یا به طور کامل رفع گردد.
کودکان ممکن است به دلایل مختلفی مانند دندان های کج، روی هم رفته، شلوغ و یا کلات نیاز پیدا کنند. در برخی موارد، مشکلات فک و دندان ناشی از افتادن زودهنگام دندان های شیری، تصادف یا عادت های غلطی مانند مکیدن انگشت شست است. اما در اغلب موارد این مشکلات ارثی بوده و در صورتی که یکی از اعضای خانواده تان قبلا ارتودنسی انجام داده باشد، احتمال اینکه کودک شما نیز به ارتودنسی نیاز پیدا کند زیاد خواهد بود.